افزایش قیمت فولاد

  

فولاد به علت استفاده زیادی که در صنایع مختلف دارند، بحائز اهمبت است. به همین دلیل نوسانات قیمتی در  بازار فولاد، می‌تواند بر روی قیمت املاک یا محصولات صنعتی دیگر تاثیر بگذارد. بر این اساس، پیش بینی قیمت آهن آلات در سال 1403 اهمیت زیادی دارد.

با توجه به اهمیت پیش بینی قیمت فولاد و آهن در برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری استراتژیک در صنعت ، انجام تحلیل‌های تکنیکال و دقیق در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، با توجه به نوسانات قیمت و تغییرات نرخ ارز اغلب غیرقابل پیش‌بینی‌ترین پارامتر در بازارهای جهانی، پیش بینی دقیق قیمت فولاد و  آهن در سال 1403 است. 

براساس آمارهای جهانی نرخ مواد معدنی نوساناتی داشته و قیمت‌ها در این بازار، پرتلاطم گزارش شده است. اما در میان مواد معدنی افزایش قیمت فولاد روندی نزولی را تجربه کرده است. کاهش قیمت فولاد در بازارهای جهانی، سبب ایجاد نگرانی‌هایی برای فعالان در این عرصه شده است. دلیل اصلی نگرانی فعالان عرصه فولاد، ادامه دار شدن این روند است.
در ماه‌های آینده، شروع مجدد فعالیت‌ها سبب حل این مسئله شده و بخش معدن را رونق می‌دهد. طبق پیش‌بینی‌های انجام شده توسط کارشناسان، با افزایش تقاضا در ماه‌های سپتامبر و اکتبر قیمت فولاد نیز روند صعودی را درپیش خواهد گرفت. در واقع افزایش تقاضای فولاد در ماه‌های سپتامبر تا اکتبر متاثر از فزونی ساخت و سازها در چین به طور سنتی است که اثر مثبتی بر مصرف فولاد دارد.
سوال مهمی که مطرح می‌شود این است که نوسانات قیمت چه اثراتی بر بازار افزایش قیمت فولاد در کشورمان خواهد گذاشت؟ براساس باور کارشناسان این حوزه، ایران هم به طور قطعی مانند سایر کشوها از این روند تاثیر می‌پذیرد زیرا کشور ما از صادرکنندگان مقاطع فولادی همچون بیلت و اسلب است. آمار صادرات در این بازه زمانی روند نزولی را طی خواهد کرد. بنا به پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته نوسانات قیمت در بازار فولاد و سنگ‌آهن تا پایان امسال ادامه خواهد داشت. البته در نیمه دوم شهریور ماه تا نیمه اول آبان ماه بازار فولاد ایران نیز به تبع بازار جهانی روند صعودی در قیمت‌ها را تجربه خواهد کرد و پس از آن طبق مکانیزم بازار، قیمت‌ها کاهش خواهدیافت.
با وجود این شرایط، کارشناسان حوزه فولاد به فعالان این عرصه پیشنهاد می‌کنند که حداکثر بهره‌وری در جهت صادرات را، از دو ماه سپتامبر و اکتبر کسب کنند. همچنین نهادهای تصمیم‌گیر در حوزه فولاد، باید اقدامات لازم برای تحقق هرچه بیشتر صادرات و فعال‌کردن واحدهای فولادی را انجام دهند.

هم‌راستا با از سکه‌افتادن بازار فولاد در نقاط مختلف دنیا از مشتریان فولاد ایران در بازارهای صادراتی نیز کاسته شده که این موضوع به خوبی خود را در افت نرخ شمش فولاد صادراتی کشور نشان داده است.

براساس گزارش متال‌بولتن‌بیلت صادراتی ایران فوب خلیج‌فارس در روز اول ژوئن در بازه ۶۲۵ تا ۶۳۵ دلار به ازای هر تن مورد دادوستد قرار گرفت؛ این در حالی بود که این محصول در یازدهم ماه مه در محدوده قیمتی ۶۶۰ تا ۶۹۵ دلار به ازای هر تن مورد معامله قرار می‌گرفت.

با توجه به میانگین نرخ فروش شمش فولاد در معاملات هفته قبل در بورس‌کالا که برابر ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان در نظر گرفته شده بود؛ فولادسازان اجازه داشتند محصول خود را در بازه قیمتی ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان به رینگ معاملاتی بورس‌کالا بیاورند.